Integritetspolicy

Skyddet av din integritet är viktigt för oss, varför vi skulle vilja informera dig om vilka åtgärder och principer som används vid databehandlingen av denna webbplats.

Här görs en åtskillnad mellan åtkomstdata och personuppgifter. Åtkomstdata samlas in och lagras automatiskt när du använder vår webbplats i allmänhet, medan personuppgifter endast lagras och behandlas på frivillig basis och med ditt tillstånd.

Genom att godkänna följande dataskyddsförklaring godkänner du att EDDYCAM samlar in, behandlar och använder dina personuppgifter i enlighet med dataskyddslagarna och följande bestämmelser.

1. Ansvarig instans

Om du vill invända mot insamling, behandling eller användning av dina uppgifter av EDDYCAM i enlighet med följande dataskyddsbestämmelser i sin helhet eller för enskilda åtgärder, vänligen skicka din invändning via e -post, fax eller brev till:

EDDYCAM eK
Ädla Wien
Winkeler Str.54
65366 Geisenheim
Fax: +49 (0) 67 22/9 44 33 39
E -post: datenschutz@eddycam.com

2. Personuppgifter

Personuppgifter är information som gör att du kan identifieras. Normalt är detta ditt namn och din adress. I princip kan vår webbplats användas utan att avslöja personuppgifter.

Personuppgifter samlas in och används endast på vår webbplats om och i den mån det är nödvändigt för utförandet av de associerade tjänsterna. Genom att fylla i de inmatade fälten ger du oss automatiskt tillstånd att lagra, behandla och använda dina personuppgifter. Som en del av vår kundservice kommer de överförda uppgifterna och informationen endast att vidarebefordras till företagets anställda eller till företag som är engagerade av oss som stöder oss i att svara på dina frågor och funderingar. En överföring av personuppgifter till andra tredje parter är utesluten. Det sker ingen försäljning eller uthyrning av data.

Dina personuppgifter raderas såvida det inte finns lagstadgade lagringskrav och om du har gjort gällande ett krav på radering, om uppgifterna inte längre krävs för att uppfylla syftet för vilka de lagrades eller om lagring av andra lagliga skäl inte är tillåten.

Personuppgifter samlas in på följande områden på vår webbplats:

2.1 webbshop

När du skapar ett konto eller gör en beställning utan ett konto i vår onlinebutik är det nödvändigt att ange personuppgifter. Eventuell kundinformation samlas, bearbetas, lagras och används endast i samband med behandlingen av beställningen. Dessutom kan dessa uppgifter vidarebefordras till anslutna företag (t.ex. transporttjänstleverantörer) i syfte att behandla order.

2.2 Nyhetsbrev

Med ditt samtycke kan du prenumerera på vårt nyhetsbrev.

2.3 kontaktformulär

Om du använder kontaktformuläret krävs din titel, för- och efternamn, e -postadress och ett meddelande. Uppgifterna som samlas in används uteslutande för kommunikation och skickas till vår kundtjänst som ett okrypterat e -postmeddelande.

2.4 Användning av bloggfunktionen

Du kan göra offentliga kommentarer på vår blogg, där vi publicerar olika artiklar om ämnen som rör våra produkter. Din kommentar kommer att publiceras med inlägget med ditt angivna användarnamn. Vi rekommenderar att du använder en pseudonym istället för ditt riktiga namn. Specifikation av användarnamn och e -postadress krävs, all annan information är frivillig. Om du lämnar en kommentar fortsätter vi att spara din IP -adress, som vi kommer att ta bort efter en vecka. Lagringen är nödvändig för oss för att kunna försvara oss mot ansvarsanspråk vid eventuell publicering av olagligt innehåll. Vi behöver din e -postadress så att vi kan kontakta dig om en tredje part skulle invända mot din kommentar som olaglig. Den rättsliga grunden är artikel 6 punkt 1 punkt 1 lit. b och f GDPR. Kommentarer kontrolleras inte före publicering. Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer om tredje part klagar på att de är olagliga.

3. Cookies

Att acceptera cookies är inte en förutsättning för att besöka vår webbplats. Vi vill dock påpeka att om du inaktiverar cookies kanske du inte kan använda alla funktioner på denna webbplats i sin fulla omfattning.

Cookies är små filer som lagras på din hårddisk av din webbläsare och innehåller vissa inställningar och data för utbyte med vår webbplats. Man skiljer mellan två typer av kakor:
Sessionscookies är aktiva från första gången du besöker en sida på vår webbplats tills du stänger din webbläsare. Permanenta eller tillfälliga cookies lagras på din hårddisk under en längre period eller på obestämd tid.

Cookies används på vår webbplats bland annat på följande områden:

  • konto
  • Order från
  • Språkval

Du kan förhindra att cookies sparas genom att justera dina webbläsarinställningar i enlighet därmed. Se bruksanvisningen för din webbläsare för att ta reda på hur detta fungerar i detalj.

4. Webbstatistik

4.1 Loggfiler

Varje gång innehållet på vår webbplats öppnas sparas åtkomstdata om denna process automatiskt i en loggfil på vår leverantörs server.
Varje datapost består av:

  • Datorns IP -adress
  • Portnummer som används av din webbläsare för att komma åt denna webbplats
  • adressen till sidan du senast besökte, varifrån du följde en länk till den aktuella sidan (referens -URL)
  • Namn på webbläsarens programvara (namn, versionsnummer, inställt språk, operativsystem som används)
  • Lista över filtyper som accepteras av webbläsaren
  • Dessutom kan webbläsaren också ge information om de teckenuppsättningar den förstår
  • Den exakta tidsstämpeln när denna sida öppnades

De lagrade åtkomstdata utvärderas uteslutande för statistiska ändamål och för att förbättra online -erbjudandet. Ett uppdrag till en specifik person sker inte och är inte möjligt för oss. Uppgifterna kommer att behandlas konfidentiellt, inte vidarebefordras till tredje part och inte slås samman med andra datakällor.

4.2 Google Analytics

Denna webbplats använder Google Analytics, en webbanalystjänst från Google Inc. ("Google"). Google Analytics använder så kallade "cookies", textfiler som lagras på din dator och som gör det möjligt att analysera din användning av webbplatsen. Informationen som genereras av cookien om din användning av denna webbplats överförs vanligtvis till en Google -server i USA och lagras där. Om IP -anonymisering är aktiverad på denna webbplats kommer din IP -adress att förkortas i förväg av Google inom EU: s medlemsstater eller i andra avtalsslutande stater i avtalet om Europeiska ekonomiska samarbetsområdet. Hela IP -adressen skickas endast till en Google -server i USA och förkortas där i undantagsfall. På uppdrag av operatören av denna webbplats använder Google denna information för att utvärdera din användning av webbplatsen, för att sammanställa rapporter om webbplatsaktivitet och för att tillhandahålla webbplatsoperatören andra tjänster som rör webbplatsaktivitet och internetanvändning. IP -adressen som överförs av din webbläsare som en del av Google Analytics kommer inte att slås samman med annan Google -data. Du kan förhindra lagring av cookies genom att ställa in din webbläsarprogramvara i enlighet därmed; Vi vill dock påpeka att du i det här fallet kanske inte kan använda alla funktioner på denna webbplats i sin fulla omfattning. Du kan också hindra Google från att samla in data som genereras av kakan och som hänför sig till din användning av webbplatsen (inklusive din IP-adress) och från att behandla denna data av Google genom att ladda ner webbläsarplug-in som finns tillgängligt under följande länk och installera: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de.

Denna webbplats använder IP -anonymiseringsfunktionen i Google Analytics. Tillsammans med ett ingånget kontrakt för orderdatabehandling med Google samt ditt alternativ att installera webbläsartillägget för att inaktivera Google Analytics, uppfylls de tyska dataskyddsmyndigheternas nuvarande krav för dataskyddskompatibel användning av Google Analytics .

För mer information, se https://www.google.com/intl/de/analytics/privacyoverview.html (allmän information om Google Analytics och dataskydd).

5. Insticksprogram för Facebook, Twitter och sociala medier

I stället för plugins för sociala medier sätter vi bara länkar till motsvarande andelsidor för leverantörerna av sociala medier. Data kommer aldrig att utbytas eller sparas med leverantörerna.

6. Rätt till information

Du har rätt att när som helst, på begäran och utan kostnad, få information om de uppgifter som lagras om dig, dess ursprung och mottagare samt syftet med lagring. Du kan också återkalla ditt samtycke till lagring av personuppgifter när som helst. Du har också rätt att få dina lagrade data ändrade, blockerade eller raderade. Kontakta i så fall vårt ansvariga kontor som anges ovan.

7. Länkar till externa webbplatser

Vår webbplats innehåller länkar till externa webbplatser. Vi har dock inget inflytande på efterlevnaden av dataskyddsbestämmelser från deras operatörers sida. Som leverantör är vi ansvariga för vårt eget innehåll i enlighet med allmän lag. Här måste man skilja mellan vårt innehåll och innehåll från andra leverantörer som vi är länkade till. Vi tar inget ansvar för innehåll från tredje part som görs tillgängligt för användning via motsvarande länkar. Leverantören av webbplatsen som det hänvisas till är ensam ansvarig för olagligt, felaktigt eller ofullständigt innehåll samt skada som uppstår på grund av användning eller icke-användning av denna information.

Har du några frågor eller önskemål?

Ditt förtroende är viktigt för oss. Vi vill därför när som helst besvara dina frågor om behandlingen av dina personuppgifter. Ytterligare förslag om dataskydd är också mycket viktiga för oss och välkomnas när som helst. Om du har några frågor som denna dataskyddsförklaring inte kan svara på eller om du vill ha mer detaljerad information om en viss punkt, hjälper vi dig gärna. Kontakta oss i så fall genom att använda kontaktformuläret eller adressen.